Kizárólag saját beszállítóink által forgalmazott garanciális termékeket áll módunkban a gépjárművekbe építeni (egyénileg hozott alkatrészeket NEM építünk be!)
Chip tuning – Autószerviz

Hívjon bizalommal

+3620 961 0110 +3630 280 04 87

Chip tuning

A chiptuningot csak szakemberek végezhetik, megfelelő szaktudás és többéves szakmai tapasztalat birtokában. A motoroptimalizálás egyedi beállításokat tesz lehetővé. Ehhez nélkülözhetetlen különböző szoftverek és hardverek megléte is, amelyek folyamatos frissítése szükséges az új autótípusok megjelenése miatt. A szükséges beruházás milliós nagyságrendet képvisel, tehát joggal feltétetelezhető feltűnően olcsó chiptuning esetén a fenti feltételek hiánya.


Chiptuning során az autó computerében lévő
vezérlőchipet programozzuk át, a jobb hatásfok és az optimális működés érdekében. Nincs szükség semmilyen bizonytalan eredetű elektronikai áramkör vagy doboz utólagos beszerelésére, ami plusz hibalehetőséget jelentene. A motort a saját computere tudja hibátlanul vezérelni, mivel gyárilag erre tervezték. A motortérben található összes (akár 6-8) jeladó adata a computerhez fut be, az értékek valósak, a programozás a computeren belül történik.

Chiptuninggal lehetőség van minden egyes motorfunkcióhoz tartozó paraméter egymással összhangban történő módosítására, fordulatszám és terhelés függvényében. Személyes kontaktus jön létre az ügyfél és a programozó között, így egyéni kéréseket is figyelembe tudunk venni, pl. célzottan erősíteni a gyárilag nyomatékszegény fordulatszámtartományokon. Egy jó szakember a saját szellemi tudásából profitál, (nem mások termékét árulja) az évek során tapasztalati úton, mérési eredményekkel, tesztekkel, és többezer óra számítógép előtt eltöltött idővel minden típusspecifikus ismeretet elsajátított. Itt is érvényes a mondás: “Nem minden arany ami fénylik.” – azaz nem minden chiptuning jó.

Chiptuning és diagnosztika

Egyre gyakoribb eset amikor az ügyfél azzal hív fel, hogy chiptuning van az autójában, de különböző problémák vannak vele: füstöl, sokat fogyaszt, a gázpedál túl érzékeny, aut. váltó nem vált fel az utolsó sebességi fokozatba stb. A computer adatainak kiolvasása után sokszor megdöbbentő dolgokkal kell szembesülnünk, finoman úgy fogalmaznék, hogy vannak még bátor emberek ebben az országban…

A megtalált hibákat ügyfelünkkel minden esetben közöljük és korrigáljuk. Amikor azt halljuk, hogy interneten keresztül elküldik valahová a gyári chip információit, és majd érkezik a tuningtartalom amit csak rá kell tölteni a computerre – teljesen világos hogy egy közvetítővel van dolgunk, akinek halvány sejtelme sincs a motorfunkcióhoz tartozó jelleggörbékről és a chiptuningról. Egyéni kérések teljesítése ebben az esetben nem valósulhat meg, csak drukkolhatunk hogy legalább egy átlagértékekre beállított tuningot kapunk és a motor nem fog károsodni az ismeretlen eredetű beállításoktól. Adott típusnál u.a motornál is lehetnek különbségek és vannak is: pl. VW Golf 1.6-ot szerelik Bosch, Siemens és Marelli computerrel, a különböző szoftververziókról nem is beszélve.

Amitől mindenképpen óvakodjunk: sok önjelölt mester próbál beszivárogni a szakmába, érdemes rákérdezni, hány év gyakorlattal rendelkezik, akire az autónkat rábízzuk. Az önjelölt mester kategóriába tartozik, ha egy hasonló típusú azonban más felszereltségű autó programját töltik a computerbe. Felléphető hibajelenségek: pl. megváltozik az alapjárat, kontrollámpák világítanak, a diagnosztikai műszerek nem tudnak kommunikálni autónk computerével, legrosszabb esetben autónk be sem indul. Hosszú távon a legolcsóbb a legdrágább lehet, tehát ne csak az árra kérdezzünk rá, ha chiptuningról érdeklődünk!

 

_____________________________________________________________________

Az elkészült autók kiértesítés után 24 óra elteltével 1500 Ft-os napi tárolási díjat számítunk fel!